Mikä on tulostusautomaatio ja kuka sitä tarvitsee?
Automaatiolla on erilaisia tasoja, mutta pohjimmiltaan se perustuu samaan periaatteeseen- saada ohjelmistot ja robotiikka tekemään sen työn, johon se pystyy. Koneet ja ohjelmistot tekevät erittäin tehokkaasti tiettyjä standardoituja asioita. Joten pääidea on saada ihmiset osallistumaan mahdollisimman vähän koko prosessiin, joka alkaa tiedoston luomisesta ja päättyy valmiiden tuotteiden lähettämiseen asiakkaalle.
Ensimmäinen askel
Tulostuksen automatisoinnin ensimmäinen vaihe olisi tiedostojen valmistelun ja hallinnan automatisointi. Tämä käsitellään erikoisohjelmistolla ja siitä on tullut todella edullinen. Emme enää puhu tuhansista euroista. Useimmissa painotaloissa tietojen automatisointi maksaa 100-500 euroa kuukaudessa. Ja se on kannattavaa 99%: ssa tapauksista, koska se luo nopeita ja vakaita tuloksia tiedostonhallinnassa ja vapauttaa ihmiset suorittamaan kannattavampia tehtäviä. Täällä käytämme enimmäkseen Agfa Asanti tai Caldera PrimeCenter -ohjelmistoa. Hyvin monimutkaisissa tapauksissa käytämme Esko Automation Engine vaihtoehtoa, joka on alan standardi ja tarjoaa korkeimman mahdollisen ohjelmistoautomaation.
Vaiheet tässä ovat:
- File preflight
- Bleed-alueen, leikkausviivojen, tulostusmerkkien, tekstien, viivakoodin lisääminen automaattisesti
- Rectangular & True Shape Nesting & Ganging
- Tulostustiedoston luominen ja leikkaaminen ja niiden lähettäminen sopiviin kohteisiin
- Raportin (XML Job Ticket, meta data) lähettäminen yrityksen hallintaohjelmistolle jotta tietoja käytetyistä resursseista (aika, materiaali) voidaan seurata ja analysoida.
Seuraava askel on lisätä robotiikkaa tulostimien ja leikkureiden materiaalin käsittelyyn.
Täällä jokaisella tulostimen ja leikkurin valmistajalla on yleensä oma ratkaisu. Lexplast valmistaa oman robottinsyöttölaitteen tapauksissa, joissa alkuperäinen lastausratkaisu puuttuu tai on liian kallis. Useimmiten olemme erikoistuneet Kongsbergin leikkuupöytien lastausprosessin automatisointiin. Materiaalinkäsittelyn automatisointi on järkevää suurille määrille, joten sitä käytetään enimmäkseen pakkaus- ja display- teollisuudessa.
Miten se toimii todellisuudessa?
Asiantuntijamme vierailee luonasi ja analysoi yhdessä kanssasi olemassa olevia koneita ja prosesseja. Sitten hän voi ehdottaa sopivinta automaatiota ja tehdä tarjouksen. Tämän jälkeen sovellusasiantuntijamme toteuttaa ratkaisun.